Danmarks billigste abonnement med prisgaranti

Gratis fragt

Danskejet og produceret

Dansk support

Asiens rismarker som er cannabisoliens oprindelsessted

Cannabis-oliens ophav: fra Asien til resten af kloden

For at få en grundlæggende viden om den smukke plantesort, som mange har en mening om, skal der tages udgangspunkt i cannabissens rejse fra Asien til de resterende verdenshjørner. Og for at gøre det, skal vi et stykke tilbage i tiden. 

 

Det lykkedes ihærdige arkæologer at finde spor af cannabis 12.000 år tilbage i tiden ved udgravninger af bopladser i Asien – nærmere bestemt Mongoliet. Her er der blandt andet fundet brændte cannabisfrø i ældgamle grave sammen med de sidste jordiske rester af gamle rigmænd. Flere arkæologiske udgravninger har siden vist, at cannabisolie har optrådt i gravene hos folk af enhver klasse i både Sibirien og Kina. Cannabis har derfor måtte have en høj værdi, som var værd at tage med sig hinsides. 

Tidlig brug af cannabis: smertelindring og elskovsmiddel 

Andre beviser, der peger i retning af en tidlig brug af cannabis, findes i ældre kinesiske skrifter. Her fortælles det, hvordan cannabis anvendes som bedøvelse ved kirurgiske indgreb. Idéen om cannabis ved smertelindring er derfor ingenlunde en ny opfindelse af os ‘moderne mennesker’ i vesten. 

 

Cannabissen og dens helende og spirituelle egenskaber gør sidenhen indpas i Korea, hvor den spredes gennem forskellige befolkningsgrupper. Også i Indien gør planten sig hurtig bemærket, hvor den omtales gennem tidlig indisk poesi. Her omtales den som et af de fem kongeriger indenfor urter. Vi ved, at man anvendte cannabis til smertelindring i Kina, men i Indien har man også fået øjnene op for at bruge urten som elskovsmiddel, til behandling af sygdomme men også til religiøse formål. 

 

Med folkevandringer og handel på tværs af nationer går spredningen af cannabis relativ hurtig, og på denne måde er cannabissen blevet så udbredt, som den er i dag.